Volledig scherm
Van links naar rechts: wethouder Birgit van Veldhuizen (Stadspartij Doesburg), wethouder Peter Bollen (PvdA/ GroenLinks), burgemeester Loes van der Meijs, wethouder Ellen Mulder (VVD) en gemeentesecretaris Peter Werkman. © Gemeente Doesburg

Politiek Doesburg is even het vertrouwen in de wethouders kwijt

DOESBURG - Teleurgesteld, geschrokken, onbegrijpelijk. Zo reageerde dinsdagavond de Doesburgse politiek op wat er mis is gegaan bij het onderhoud van gemeentelijke gebouwen als sporthallen en het stadhuis. 

Politiek Doesburg praatte gisteravond over het feitenrelaas dat leidde tot het opstappen van wethouder Ellen Mulder. Doesburg heeft haar gebouwen willen onderhouden met nauwelijks budget, ondanks waarschuwingen van ambtenaren dat dit onmogelijk was. Geen geld was het excuus. De gemeenteraad is hierover onvoldoende geïnformeerd. ,,We zijn koest gehouden’’, zei Wim Robbertsen van het CDA. Nu zit Doesburg alsnog met een overschrijding van 1,5 miljoen euro.

Misrekenen

,,Waarom heeft het college niet op de rem getrapt?’’, vroeg Robbertsen zich af. ,,Als het met dit onderhoudsplan al zo slecht is gesteld, hoe is het dan met de andere’’, was een vraag van Frans Hofman van D66. 

,,Hoe zit het met het onderhoud van wegen’’, vroeg Simon de Bruin van de VVD. ,,Hoe heeft u zich zo kunnen misrekenen’’, stelde Heidy Melissen van de SP. 

Dat zoekt gemeentesecretaris Peter Werkman uit. ,,We willen dit soort grote budgetoverschrijdingen in de toekomst voorkomen.’’ Daarom licht hij alle dossiers door en voert hij ‘pittige’ gesprekken met ambtenaren.  

Vertrouwen in college

Heeft het college het gewoon niet verkeerd ingeschat, vroeg het CDA. ,,Ja’’, zegt wethouder Peter Bollen die ook in het vorige college zat. ,,Want anders zaten we nu niet met de gebakken peren. We zijn naïef geweest. Dat trek ik mij persoonlijk aan. Ieder was druk met zijn eigen onderwerpen. We werkten langs elkaar heen. Dat doen we nu anders.’’ Robbertsen is daar blij mee. ,,Maar het vertrouwen in het college moet wel weer groeien.’’

Quote

We zijn naïef geweest. Dat trek ik mij persoon­lijk aan’’

Peter Bollen, Wethouder in Doesburg
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers