Volledig scherm
PREMIUM
Ontmoeting met Dikkie Dik in de bibliotheek in Doesburg. © Theo Kock

Protest tegen korten op bibliotheek: ‘Onzalige bezuiniging van tafel’

DOESBURG - Doesburg wil de komende jaren fors bezuinigingen op de bibliotheek. Doe het niet, zegt de leiding van de bibliotheek, die steun krijgt van kinderburgemeester Elisa Feenstra, Gestichte Doesburg en de SP.

Bestaat de bibliotheek in Doesburg nog in 2023? Vanaf 2021 wordt de subsidiekraan steeds verder dichtgedraaid. Nu krijgt de bibliotheek nog 300.000 euro subsidie, in 2021 is dat 240.000 euro, in 2022 220.000 euro en in 2023 200.000 euro. Onwenselijk, vindt kinderburgemeester Elisa Feenstra. ,,Ik spreek niet namens mijzelf maar namens alle kinderen van Doesburg en namens alle juffen en meesters van mijn school de Horizon. Wij strijden om de bieb open te houden. Elke stad moet een bieb hebben.”

De SP in Doesburg is een handtekeningenactie gestart. De partij heeft in de afgelopen weken meer dan vijfhonderd krabbels opgehaald in de stad. ,,En wij gaan door met de actie totdat de onzalige bezuinigingen van tafel zijn”, aldus fractievoorzitter Heidy Melissen.

Gestichte Doesburg, een stichting die zich vooral bezighoudt met de bevordering van het algemeen maatschappelijk welzijn in Doesburg, maakt zich ook grote zorgen. ,,Het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid is een verantwoordelijkheid van alle overheden. Dus ook voor Doesburg'', meldt een woordvoerster.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Werknemers Liemerije durven niet kritisch te zijn op directeur: onrust op de werkvloer
    PREMIUM

    Werknemers Liemerije durven niet kritisch te zijn op directeur: onrust op de werkvloer

    ZEVENAAR - Onrust op de werkvloer van zorgorganisatie Liemerije. Directeur-bestuurder Paola Peters wordt door een deel van de medewerkers als intimiderend ervaren en ligt al meer dan een jaar in de clinch met de ondernemingsraad (OR). Dat blijkt uit een intern onderzoek en brieven van de OR die in handen zijn gekomen van De Gelderlander. Zowel de OR als de cliëntenraad van Liemerije maken zich zorgen. Als er niet snel iets verandert, vreest laatstgenoemde dat ook cliënten de onrust gaan voelen.

Liemers