Volledig scherm
Doesburg Binnenste Buiten 2019. © Theo Kock

Regen zorgt voor lege kramen Doesburg Binnenste Buiten

DOESBURG - De 52e editie van Doesburg Binnenste Buiten is door slecht weer geen groot succes geworden. Zaterdag bleef het droog, maar vrijdag en donderdag waren nat en dat zorgde ervoor dat veel kramen op de braderie leeg bleven.

Afgezien van het weer is de organisatie tevreden over het verloop van het driedaagse evenement in de Doesburgse binnenstad. ,,Maar dat er minder bezoekers waren, is duidelijk. Exacte cijfers heb ik niet, maar met name op donderdag en vrijdag was het rustiger dan normaal”, meldt Han Snijder namens de organisatie.

Kleding en snoepgoed

Door de regen bleven diverse standhouders thuis of hielden het snel voor gezien.  Jammer, maar ook begrijpelijk, vindt Snijder. ,,Jammer omdat je als organisatie geen lege kraampjes wil. De braderie moet aaneengesloten en gevarieerd zijn. Maar sommige waar kan niet tegen vochtig weer. Kleding en snoepgoed bijvoorbeeld. Kraamhouders die elders al drie dagen slecht weer hadden gehad, hebben dan geen zin in nog een dag nat weer.” 

De komende weken volgt een evaluatie. Wat ging goed en wat zijn verbeterpunten. Snijder: ,,Mensen reageren op onze berichten op sociale media. Met die input gaan we aan de slag. En wat vinden de ondernemers? Daar zullen we ook mee spreken.”

Het avondprogramma zaterdag, met onder andere zanger Wolter Kroes, werd wel goed bezocht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers