Volledig scherm
PREMIUM
Ook de kerstmarkt ontbrak niet op de Evenementenproeverij. © Jan Ruland van den Brink

Samen zoeken naar vrijwilligers op evenementenproeverij in Doesburg

DOESBURG - De eerste aflevering van de Doesburgse Evenementenproeverij is gisteravond een groot succes geworden in de Gasthuiskerk. In de kerk zijn twintig verenigingen die activiteiten organiseren in Doesburg. Zij proberen mensen tijdens deze allereerste evenementenproeverij enthousiast te maken als vrijwilliger te helpen bij deze activiteiten.

Quote

We mopperen wel eens op de gemeente, maar een avond als dit helpt vrijwilli­gers vinden.

Ineke Dingemans, Hanzefeesten

Nog voor de officiële opening door burgemeester Loes van der Meijs worden aan tal van tafels enthousiaste gesprekken gevoerd. 

,,Dit is een geweldig initiatief", zegt Ineke Dingemans, secretaris van de Hanzefeesten. ,,We mopperen wel eens op de gemeente. Maar dit hebben ze serieus opgepakt. Een avond als dit helpt vrijwilligers te vinden."

Vrijwilligers hard nodig

En dat is hard nodig. Voor de Hanzedag op 8 juni zijn rond de 1300 vrijwilligers nodig. Niet alleen om op te bouwen en af te breken, maar ook kostuumnaaisters en acteurs die voor de middeleeuwse sfeer moeten zorgen.

,,Een groot deel van vorig jaar heeft hun medewerking al weer toegezegd. Maar we hebben er zeker nog enkele tientallen nodig. Vanavond hebben zich al weer ongeveer tien mensen aangemeld. Ik had niet verwacht dat het zo druk zou worden."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers