Volledig scherm
PREMIUM
Ferry van Lierop en Maureen Delsink uit Doesburg met hun dochters Maud (8) en Pien (5). © theo kock persfotografie

Scholenstaking: buurvrouw past op de kinderen van Ferry en Maureen in Doesburg

DOESBURG - Honderden scholen zijn vandaag gesloten vanwege de landelijke staking. Voor veel ouders is het improviseren, zo ook voor Ferry van Lierop en Maureen Delsink uit Doesburg die hun dochters Maud (8) en Pien (5) naar de buren brengen.

Of ze kunnen leven met een ‘verplicht’ dagje vrij voor de kinderen? Maureen Delsink uit Doesburg wel, al was haar dochter Maud (8) liever naar school gegaan. Ze wil later juf worden. ,,Ik snap waarom er gestaakt wordt. Ik hoop ook dat het helpt en dat er meer geld komt voor onderwijs. Het is in het belang van onze kinderen”, zegt Delsink. 

Van de voorgaande stakingen ondervonden Delsink en haar man Ferry van Lierop nauwelijks hinder. Of hij of zij was vrij van werk. Maar deze woensdag moet Van Lierop werken en komt zij in de ochtend terug van een nachtdienst.

,,Ik werk in een verpleeghuis in Zevenaar en heb mijn slaap echt nodig. Gelukkig was de buurvrouw bereid te helpen. Ze heeft toevallig op woensdag vrij en het is niet zo dat we wekelijks een beroep op haar doen. Ze heeft er zelf twee en krijgt er dus voor een dagje twee bij. Dat wordt vast gezellig.”  

Quote

Het zou fijn zijn als er in elke klas een klassenas­sis­ten­te zou zijn, elke dag van de week. Zodat we alle leerlingen op zijn of haar niveau goed kunnen bedienen

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers