Volledig scherm
Het is koud en nat, vrijdag tijdens de tweede dag van Doesburg Binnenste Buiten. © Theo Kock

Slenteren tussen de straatartiesten in kletsnat Doesburg

DOESBURG - Flinke rotsen in beweging gezet door mannen uit de prehistorie gehuld in berenvellen. Het is een van de vele straattheater-acts die zijn te zien tijdens de 52e editie van Doesburg Binnenste Buiten. 

,,Het ziet er heel imposant uit en vooral de kinderen vinden de mannen uit het steentijd daarom prachtig”, vertelt Han Snijders namens de organisatie van het evenement in de binnenstad dat elk jaar weer tienduizenden mensen trekt. Doesburg Binnenste Buiten is donderdag gestart en duurt tot en met zaterdag. Er is theater, muziek, dans en een braderie. 

De brandweer van Doesburg geeft zaterdag tussen 11.00 en 13.00 uur demonstraties in de Koepoortstraat en ’s avonds treedt Wolter Kroes op, een Nederlandse zanger bekend van de hit Viva Hollandia. De organisatie hoopt op goed weer. Vrijdag en donderdag waren nat en daarom was het minder druk dan normaal.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers