Steeds minder sinterklaasetalages: ‘Over 50 jaar weten mensen niet meer wie de goedheiligman is’

videoDOESBURG - In de winkelstraten van de Liemers zijn maar weinig ‘sinterklaasetalages’ te bekennen. Winkeliers halen steeds vroeger de kerstbomen en kerstmannen van zolder. Eigenaresse Kitty de Wolf van banketbakkerij Hans Ouderwets Lekker in Doesburg pakt nog wel groots uit met het kinderfeest. 

10 reacties

 • J.M. Horst

  1 jaar geleden
  Er zijn tegenwoordig nu eenmaal veel meer ouderen dan kinderen, daarbij is kerst steeds belangrijker geworden. Dat zijn volgens mij de belangrijkste redenen dat Sinterklaas minder wordt gevierd. Dat heeft verder niets met een kleine groep te maken, maar met de grote groep met andere interesses.
 • Pim

  1 jaar geleden
  Het kleine groepje heeft het voor mekaar om onze SintNicolaastradities om te buigen naar een gebeurtenis die het daglicht niet zou kunnen verdragen.Ik laat mij niet aanpraten dat ik een racist ben, doordat de tegenstanders vinden dat het racisme is.Dat is een denkfout die daar niets mee te maken heeft.Het is een verkleedpartij met schmink, traditionele kleding en kado’s. Een Kinderfeest.Racisme is iemand buitensluiten op basis van raskenmerken. Waar is dat aan de orde?
 • Pim

  1 jaar geleden
  Doe niet zo mal! Een Zwarte Piet vergelijken met moord en mutulatie? Dit is nu precies waar het vaak mis gaat: geen maat weten te houden en ontstellende overdrijving. Denk na!
 • de heer Jan Zomers (68)

  1 jaar geleden
  Op de basisschool worden geen liederen meer gezongen - waar Sinterklaas en Zwarte Piet in voor komen:Dag Sinterklaasje daaag daaag Dag dag Zwarte Piet Dag Sinterklaasje daaag daaag Luister naar ons afscheidslied
 • Kaatje

  1 jaar geleden
  Ikweethetooknietmeer, wat jij noemt vind ik geen vergelijking, Sinterklaas is een onschuldig kinderfeest waarbij de zwarte Piet juist door de kinderen op een voetstuk geplaatst wordt, zo triest dat zwarte Piet geen echte Piet meer mag zijn, wij worden gediscrimineerd vanwege onze Sinterklaas traditie in ons eigen land notabele!

Liemers