Volledig scherm
PREMIUM
Een Middeleeuwse dansgroep brengt sfeer tijdens de St. Maartensmaaltijd in Doesburg. © Hans Teunissen

Storm buiten, maar binnen lekker eten tijdens St. Maartensmaaltijd in de kerk

DOESBURG - ,,Geweldig zo’n feest. Ik sta al 41 jaar op een camping in Laag Soeren. Als het maar enigszins kan, eet ik een kom soep mee met de St. Maartensmaaltijd.” Leo Losschuyt (66) uit Den Haag twijfelde zaterdagochtend nog of hij ondanks het slechte weer naar Doesburg zou fietsen voor het Hanzefeest en de St. Maartensmaaltijd. Hij besloot toch maar te gaan.

,,Toen ik de stad binnenreed, dacht ik eerst dat ik mij in de datum had vergist. Op een beetje stro na, zag ik helemaal niets van het gebruikelijke middeleeuwse evenement. Iemand uit Doesburg vertelde dat het Hanzefeest was afgeblazen door het noodweer. Gelukkig gaat de St. Maartensmaaltijd wel door. Dit zijn geweldig leuke feesten, mooi folkloristisch. De opzet is fantastisch en het is goed georganiseerd.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers