Sven van Dun revalideert van het coronavirus. 'Ik waardeer het leven nu meer dan ik al deed. Geniet van kleine dingen.'
Volledig scherm
PREMIUM
Sven van Dun revalideert van het coronavirus. 'Ik waardeer het leven nu meer dan ik al deed. Geniet van kleine dingen.' © Gerard Burgers

Sven lag weken in coma: ‘Mijn partner werd voorbereid op mijn dood’

DOESBURG - Een gezond gewicht, fit en slechts 51 jaar. Toch leek Sven van Dun uit Doesburg te sterven aan de gevolgen van corona. Maar hij is er nog en werkt hard aan zijn herstel.

Een skivakantie in het Oostenrijkse Saalbach afgelopen maart dreigde Sven van Dun (51) uit Doesburg fataal te worden. Hij raakte besmet met het coronavirus en eenmaal thuis vochten artsen in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem voor zijn leven. Elke dag ging het iets slechter met hem en vriendin Joyce werd door een maatschappelijk werker op het ergste voorbereid. Van Dun lag drieënhalve week in coma en kreeg daar niets van mee.

U bent er nog. Hoe is het met u?
,,Naar omstandigheden goed. Na twee weken intensief revalideren kan ik met behulp van een voetsteun weer lopen. Corona heeft mijn lichaam gesloopt, ik ben kilo's afgevallen en heb geen spier meer over. Mijn kuiten zijn net lege theezakjes.”

Quote

Hoe kan het dat de een ziek wordt en de ander niet. Ik leef gezond, sport tweemaal in de week en heb geen overge­wicht

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers