Volledig scherm
PREMIUM
De Martinikerk in Doesburg in 1945. © Nationaal Archief

‘Te dure’ herdenking van opblazen Martinikerk in Doesburg gaat niet door

DOESBURG - Het had het hoogtepunt van 75 jaar vrijheid in Doesburg moeten worden, maar de muziek- en lichtshow in en rond de Martinikerk op 15 april gaat niet door en er komt ook geen landelijk bekende zangeres. Reden: de herdenking blijkt te duur.

De bijeenkomst zou plaatshebben in de 100 meter hoge Martinikerk, waarvan de toren in 1945 door terugtrekkende Duitsers werd opgeblazen. Ook een deel van de kerk, de synagoge en het eeuwenoude carillon werden daarbij verwoest.

Stichting Doesburgs Carillon had circa 35.000 euro nodig voor een herdenking met muziek, licht en verhalen van Doesburgers die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Vooral de inhuur van specialisten voor het multimediale gedeelte van de herdenking zou in de papieren lopen. ,,We kregen het financieel niet rond. Erg teleurstellend, maar wij willen het liever goed doen dan half”, zegt voorzitter Gosse Noordewier.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers