Volledig scherm
Tientallen kraampjes langs de kade in Doesburg. © Jan Ruland van den Brink

Topdrukte Kadedagen: ook parkeren bij Rotra

DOESBURG - Doesburg houdt rekening met topdrukte tijdens de Kadedagen deze zaterdag en zondag. Bij bedrijven Rotra en Ubbink is extra parkeergelegenheid beschikbaar.

De gemeente zegt uit ervaring te weten dat er tijdens de Doesburgse Kadedagen veel autoverkeer in de Hanzestad is. ‘Dit leidde in het verleden nogal eens tot onveilige situaties’, meldt ze. Daarom wordt zondag het kernwinkelgebied afgesloten voor autoverkeer tussen 12.00 en 17.00 uur.  Het gaat om de Kerkstraat, de Ooipoortstraat en de Meipoortstraat.  Voor de zaterdag geldt al een verbod voor auto's in de bewuste straten.

Vanwege het prachtige weer worden duizenden mensen verwacht in Doesburg, waar circa 25 historische schepen zijn te bewonderen aan de kade en er voor jong en oud van alles te doen is. De grote parkeerterreinen Bleek, Turfhaven, Mauritsveld, Kloostertuin, Rooseveltsingel, Zandbergstraat, Meipoortwal en De Linie zijn alle bereikbaar. Aanvang beiden dagen: 11.00 uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers