Siebe Henstra met een van zijn muziekinstrumenten.
Volledig scherm
PREMIUM
Siebe Henstra met een van zijn muziekinstrumenten. © theo kock persfotografie

Topmusicus Siebe Henstra (60) woont met zijn tien klavecimbels in Doesburg

DOESBURG - Doesburg is een topmusicus rijker. Siebe Henstra (60) behoort tot de beste klavecinisten van Nederland. Sinds 1 februari woont hij in de binnenstad. ,,Omdat het daar zo mooi is.’’

Hoe komt een bekend klavecinist in Doesburg terecht?
,,Dat is best een apart verhaal. Ik woonde tot vorig jaar in Bussum. De afgelopen vier jaar nam ik deel aan het ZOOM! Festival. De Gasthuiskerk in Doesburg is een van de locaties. Ik kom oorspronkelijk uit Oosterbeek dus ik ken de regio wel, maar ik was een beetje vergeten hoe mooi Doesburg is. Eigenlijk waren mijn vrouw en ik niet van plan te verhuizen.”

En dan kopen jullie een van de oudste en mooiste huizen van Doesburg, galerie-atelier De Swarte Ram, een rijksmonument deels van middeleeuwse oorsprong.
,,Dit huis past perfect bij mijn oude instrumenten en muziekstijl. We zijn er heel blij mee. We hebben een paar wandjes laten schilderen, maar hebben verder weinig veranderd.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers