EPA
Volledig scherm
© EPA

Tot nu toe 87 overlijdens gemeld na vaccin, klachten als koorts en rillingen bij AstraZeneca heviger

DOESBURG - Na een vaccinatie met een coronavaccin zijn in Nederland tot nu toe 87 overlijdens gemeld. Ook blijken bijwerkingen als koorts en rillingen bij het AstraZeneca-vaccin vaker iets heviger dan bij Pfizer.

5 reacties

 • Ewoud van de Wetering

  1 jaar geleden
  Het onderwerp Covid is te belangrijk voor communicatietrucs van de overheid. Als kwetsbare ouderen overlijden na vaccinatie geld het eerste als oorzaak. Mensen waren al ziek, oud, kwetsbaar. Best logisch. Maar als die zelfde groep overlijdt na Covid dan wordt het opeens andersom. Dan zijn het Coronadoden. Het één of het ander. Er wordt met de cijfers gemanipuleerd op deze manier.
 • Jos twente

  1 jaar geleden
  Het zou de Gelderlander sieren als ook de toelichting van Lareb mbt de overlijdens geplaatst wordt. Jos Tot nu toe zijn er 87 meldingen van overlijden na vaccinatie met coronavaccins. Het gaat om 71 ouderen van 80 jaar of ouder en 14 tussen de 65 tot en met 79 jaar; van twee is de precieze leeftijd niet bekend. Allen hadden een kwetsbare gezondheid vanwege heel uiteenlopende ernstige onderliggende gezondheidsproblemen en/of hoge leeftijd. Zij overleden binnen één tot 26 dagen na de vaccinatie.
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Het verschil tussen de vaccins hoe moeten we dat duiden? Als je "iets" zegt kan het ook nagenoeg gelijk zijn en dat beïnvloedt de berichtgeving.
 • Jos twente

  1 jaar geleden
  De overlijdens zijn niet te relateren aan de vaccinatie, staat in het artikel. Waarom dan deze ronkende kop van het artikel? Jos
 • Ronald Molhoek

  1 jaar geleden
  Dat wisten ze allang alleen nu draaien ze het zo dat het aan onderliggende aandoeningen ligt!? Bij coveid gevallen schrijven ze dit aan covid toe in plaats van aan andere aandoeningen overlijden! Alles om de covid cijfers maar hoog te houden!?

Liemers