Volledig scherm
Leerlingen van basisschool De Wetelaar bezig met een fittest in sporthal Beumerskamp in 2009. © HENK RODRIGO

Twijfels over locatie nieuwe sporthal in Doesburg: ‘Bewoners hebben nog niets van zich kunnen laten horen’

DOESBURG -Doesburg wil sporthal Beumerskamp in de wijk Beinum afbreken en vervangen voor een nieuwe, maar is dat wel een goed plan? Het CDA in Doesburg twijfelt en wil dat er eerst met de bewoners wordt gesproken. Op dinsdag 26 november houdt de partij een inloopavond.

Dat er iets moet gebeuren met de gedateerde Beumerskamp weet ook het CDA, maar het gebouw vervangen voor een miljoenen kostend nieuw pand en een vijver dempen voor de aanleg van parkeerplaatsen gaat de partij wel erg ver. 

,,Er zijn allerlei plannen voor dit centrum en er is al van alles over gezegd maar de bewoners hebben nog niets van zich kunnen laten horen. Het lijkt ons goed geen overhaaste beslissingen te nemen en daarom eerst eens te luisteren naar de wijkbewoners. De meest logische volgorde is luisteren, plannen maken en dan besluiten. Wij komen dus ideeën en meningen halen, niet brengen”, vertelt CDA-raadslid Stan Hillenaar. 

Vaart maken

Stadspartij Doesburg, de grootste partij in de Hanzestad, wil juist dat er vaart wordt gemaakt met de plannen in Beinum. Dit omdat de bewoners al zo lang wachten op de opknapbeurt van de wijk, gebouwd in de jaren zeventig. 

Quote

Willen de mensen wel een nieuwe sporthal? Wij hebben veel actieve leden in Beinum en wij horen toch iets anders

Wim Robbertsen, CDA-raadslid

,,Wij willen natuurlijk ook dat het centrum van Beinum gezelliger wordt. Maar willen de mensen in de wijk een nieuwe sporthal? Wij hebben veel actieve leden die in Beinum wonen en wij horen toch iets anders. We hopen tijdens de inloopavond een goed beeld te krijgen van de wensen in de wijk”, aldus CDA-raadslid Wim Robbertsen, die in Doesburg een visie mist op sportlocaties. 

,,Wij maken ons zorgen over de locatiekeuze voor een nieuwe sporthal. Zijn alle alternatieven goed afgewogen? In onze ogen blijft de locatie Den Helder, bij het zwembad, een heel serieuze.”   

De Inloopavond in sporthal Beumerskamp start om 19.30 uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers