Volledig scherm
PREMIUM
Elke ochtend is het een komen en gaan van vrachtwagens van Rotra in Doesburg. © theo kock persfotografie

Verkoop Rotra aan Zwitsers: FNV houdt vinger aan de pols

DOESBURG - Spannende tijden voor het personeel van Rotra in Doesburg. Wat gebeurt er met hen na de overname door Kuehne + Nagel? De logistieke reus uit Zwitserland neemt alle logistieke en wegtransportactiviteiten over van het bedrijf dat al 110 jaar in de Hanzestad is gevestigd. Vakbond FNV houdt een vinger aan de pols.

Op het hoofdkantoor van Rotra in Doesburg werken circa 400 mensen, op vestigingen in Nieuw-Amsterdam, Kampenhout (België) en Ploiesti (Roemenië) nog eens 400. Het personeel, de klanten en partners zijn dinsdagavond ingelicht over de verkoop. ,,Natuurlijk is dit spannend. Je weet niet wat de toekomst brengt. Ik werk hier met veel plezier”, vertelt een werknemer, die liever anoniem wil blijven. Een werkneemster die al ruim twintig jaar bij het Doesburgse bedrijf werkt maakt zich geen zorgen. ,,We krijgen een Zwitserse baas maar verder verandert er weinig is ons verteld”, zegt ze.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers