Volledig scherm
Het distributiecentrum van de Voedselbank in Arnhem. © Nynke de Jong

Voedselbank krijgt toch geld van Doesburg

DOESBURG - Een meevaller voor de Voedselbank. De stichting krijgt alsnog subsidie van Doesburg. Met dank aan  de voltallige gemeenteraad die het college vraagt een ‘vergeten’ aanvraag alsnog in behandeling te nemen. 

Door het vertrek van enkele vrijwilligers was de afdeling fondsenwerving van de Voedselbank een tijdje onbemand. Met als gevolg dat er voor 2019 en 2020 geen subsidie was aangevraagd in Doesburg.  ,,Sneu en niet wenselijk. In Doesburg zijn veel mensen heel blij met de Voedselbank en wij vinden dan ook dat wij de stichting nu tegemoet moeten komen”, vertelt Nynke de Jong namens PvdA/GroenLinks in Doesburg.

9.000 euro

De Voedselbank mag nu voor 1 januari alsnog subsidie aanvragen in Doesburg. In 2018 kreeg de stichting 8.500 euro. De verwachting is dat de bedragen voor 2029 en 2020 tussen de 7.600 en 9.000 euro liggen. De Jong: ,,De Voedselbank werkt met vrijwilligers maar vervoer, opslag en koeling kost geld. We hebben begrepen dat de Voedselbank voor Arnhem, met een uitgiftepunt in Doesburg,  een fors tekort heeft. Een bijdrage vanuit Doesburg is dan ook zeer welkom.”  

Het verzoek om de subsidie van de Voedselbank alsnog in behandeling te nemen komt van de PVDA/GroenLinks en SP in Doesburg. Alle raadsfracties steunen het initiatief. Gelukkig maar, aldus raadslid Nicole Hammink van de SP. ,,Fouten maken is menselijk en de stichting doet heel belangrijk werk voor de gemeenschap. Het aantal mensen dat gebruikmaakt van de Voedselbank neemt flink toe.  Waren het er in 2016 nog 94 in Doesburg, in 2019 waren dar er al 152. Daar komt bij dat er in Doesburg veel grote gezinnen zijn die afhankelijk zijn van de Voedselbank.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers