Volledig scherm
Wilma (links) en Peter Krijnen, met in hun midden wethouder Peter Bollen. © PR

Vrijwilligers in de prijzen in Doesburg en Westervoort

DOESBURG/ WESTERVOORT - Vrijwilligers die zich al jarenlang belangeloos inzetten voor de samenleving, zijn vrijdag in de prijzen gevallen op vrijwilligersavonden in Doesburg en Westervoort. In beide gevallen was daar een geldprijs aan verbonden.

In Doesburg ging die naar het echtpaar Wilma en Peter Krijnen, dat in het stadje veel werk verzet voor organisaties als Stichting Manifestaties Martinikerk, Volkstuindersvereniging Doesburg, DichterbijdeIJssel en filmhuis de Teil, HetHuisDoesburg en ‘Fleurige Kade’. Het echtpaar kreeg een cheque van 500 euro voor zichzelf en een cheque van 250 euro om weg te geven. Die ging naar jongerencentrum 0313.

De ring die bij de vrijwilligersprijs Doesburg hoort, mag het paar een jaar lang bij zich houden.

Westervoort en Duiven

Volledig scherm
De in het zonnetje gezette vrijwilligers in Duiven en Westervoort. © PR

In Westervoort ging de prijs, die officieel Lokaal Compliment 2018 heet, naar de Stichting Kerstontmoeting Duiven en Westervoort. De stichting kreeg de prijs, omdat die al zeventien jaar op tweede kerstdag een onvergetelijke middag en avond organiseert voor mensen die eenzaam kerst vieren. Inwoners van Westervoort en Duiven krijgen voor 6 euro een vijfgangenmaaltijd. De kerstontmoeting is voor iedereen, ongeacht geloof of achtergrond. De stichting kreeg als waardering een geldbedrag van 500 euro mee.

De twee andere genomineerden waren Bert Stienissen en Repair Café Westervoort-Duiven. Ook zij kregen waardering voor hun initiatieven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers