De Doesburgse Kadedagen in 2017. Gezelligheid bij de IJssel.
Volledig scherm
PREMIUM
De Doesburgse Kadedagen in 2017. Gezelligheid bij de IJssel. © Jan Ruland van den Brink

VVV Doesburg luidt noodklok: ‘We worden overspoeld door toeristen’

DOESBURG - Het succes van Doesburg kent een keerzijde. Het Hanzestadje profileert zich als ‘het oplaadpunt voor levensgenieters’ en die komen massaal. De VVV kan de enorme belangstelling niet aan en vraagt om extra geld.

Met concerten, lezingen, excursies, het Lalique Museum en grote evenementen als Doesburg Binnenste Buiten is er het hele jaar van alles te doen in Doesburg. Komend weekeinde staan de Doesburgse Kadedagen op het programma wordt het weer dringen in het VVV-kantoortje in de Gasthuisstraat. ,,Dagen met 200 bezoekers zijn zeker geen zeldzaamheid. Op zaterdagen en tijdens de vakantieperiode is het erg druk en dan krijgen we ook nog continu emails binnen. Die moeten we binnen een bepaalde tijd beantwoorden, dat hoort bij een goed gastheerschap”, vertelt Dorinde Lensink van VVV Doesburg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers