Volledig scherm
Jongerencentrum 0313 in Doesburg krijgt een watertappunt. © DE GELDERLANDER

Watertappunt voor Doesburgse jeugd

DOESBURG - Jongerencentrum 0313 in Doesburg krijgt een watertappunt. De tapkraan komt nabij de skatebaan aan de Linie  en kost ruim 3.000 euro. 

Anders dan een ‘normale’ kraan zijn watertappunten niet bedoeld om direct uit te drinken, maar om zelf meegenomen bidons of waterflesjes bij te vullen. De komst van het watertappunt is mede te danken aan de Doesburgse kinderraad, die de gemeente adviseert op zo veel mogelijk speelplekken en schoolpleinen tappunten te plaatsen. Dit omdat kinderen tijdens het sporten of buitenspelen dorst krijgen en water is gezond, aldus de kinderen uit het Hanzestadje. 

Waterverbruik stijgt

Het watertappunt wordt aangesloten op de leidingen van het jongerencentrum, met als gevolg dat het waterverbruik zeer waarschijnlijk behoorlijk stijgt. De gemeente Doesburg houdt daar rekening mee, net als met de bijna 300 euro die ze per jaar kwijt is aan het onderhoud van het watertappunt. Periodieke controle op het voorkomen van bacteriën is noodzakelijk. Vanwege de kans op bevriezen worden watertappunten in de winter vaak afgesloten. 

De kans is groot dat ook de scholen in Doesburg een watertappunt krijgen. De scholen hebben interesse getoond en krijgen een subsidie, mochten ze besluiten een tappunt te nemen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers