Volledig scherm
PREMIUM
Sporthal Beumerskamp in Doesburg. © Google Streetview

Wijkbewoners: liever een grotere supermarkt dan een nieuwe sporthal

DOESBURG - De Doesburgse wijk Beinum krijgt een nieuwe sporthal op de plek van de gedateerde hal Beumerskamp. Tenminste, als het aan het college ligt. Maar omwonenden willen dat liever niet, toont een enquête. Zij zijn de parkeerdruk beu en zien liever een grotere supermarkt.

Op de site van wijkraad Beinum konden belangstellenden twee weken lang een enquête over de toekomst van sporthal Beumerskamp invullen. 124 mensen namen de moeite een reeks vragen te beantwoorden en de uitkomst verrast wijkraadvoorzitter Gerard Houterman niet: ,,In Beinum wonen niet veel mensen die gebruikmaken van de sporthal, maar ze hebben er wel last van. De parkeerdruk is flink en neemt toe. Er wordt regelmatig een toernooi of vlooienmarkt gehouden en dan staan er overal auto’s geparkeerd, ook op plekken waar dat eigenlijk niet kan”, zegt hij.

Doesburg kondigde de sloop van sporthal Beumerskamp en de nieuwbouw vorig jaar met veel bombarie aan. ,,Beinum is de grootste wijk van Doesburg en verdient een mooie sporthal. Dat houdt de wijk levendig”, zei wethouder Birgit van Velthuizen destijds over het miljoenenproject.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers