Volledig scherm
PREMIUM
In de Turfhaven in Doesburg staan ook buiten het seizoen veel campers. © Jan Ruland van den Brink

Wildgroei aan campers in Doesburg: ‘kan niet de bedoeling zijn’

DOESBURG - Het kwik daalt tot het vriespunt, maar nog steeds staat de Turfhaven in Doesburg vol met campers. Nazomeren? Nee, campereigenaren gebruiken parkeerplekken als gratis stalling. De gemeente gaat nu borden plaatsen om aan de wildgroei van campers een einde te maken.  

Een wandeling door de Turfhaven in Doesburg levert tegenwoordig meer op dan alleen mooie plaatjes. Bij de opgeknapte GTW-loods aan de IJssel staan sinds afgelopen voorjaar veel campers en een enkele caravan. En al is het kampeerseizoen afgelopen, er lijkt steeds meer ‘kunststof’ te staan. Doesburger Appie van der Beek telde recent 28 campers en caravans, terwijl er officieel 7 mogen staan. ,,Volgens mij kan dit niet de bedoeling zijn. Omwonenden kunnen daar nu hun auto niet meer parkeren. Wij zien graag dat er gehandhaafd wordt”, meldt Van der Beek, tevens raadslid van Stadspartij Doesburg. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers