Mathijn en Juanita Derksen met Shane thuis op de bank.
Volledig scherm
Mathijn en Juanita Derksen met Shane thuis op de bank. © Theo Kock

Zieke Shane (4) dankzij gulle gevers en De Graafschap naar Oostenrijk voor behandeling eetstoornis

Zieke Shane (4) uit Doesburg kan naar Oostenrijk. Het geld dat nodig is voor de behandeling van zijn eetstoornis is mede dankzij De Graafschap in een paar weken tijd opgehaald. Ouders Mathijn en Juanita Derksen zijn er stil van.

4 reacties

 • Christian Goris

  2 maanden geleden
  Wij zijn iets meer dan een jaar geleden met onze zoon naar Graz afgereisd. Hij was volledig afhankelijk van sondevoeding. Een kundige kliniek met fijne goede resultaten. onze zoon (bijna 5 en 12,7 Kg) eet nu grotendeels zelf maar we zijn er nog lang niet maar hebben nu al zoveel meer bereikt dan ooit hadden gehoopt. Helaas alles zelf moeten bekostigen want de Menzis waar je elke maand flink aan betaald, vergoed geen enkele cent voor deze behandeling, en dat voor de gezondheid van een jong kind.
 • Joyce Rosendaal

  2 maanden geleden
  Ik ben heel blij voor dit kereltje, maar ik ken er nog meer hier in de buurt die hetzelfde hebben. Waar ouders al jaren aan het vechten zijn. En waarom is het dat de gezondheidszorg in landen zoals Duitsland en Oostenrijk zoveel verder en beter als in Nederland. Terwijl je hier gewoon de hoofdprijs voor de zorg betaald. Misschien iets minder geld in het management stoppen en meer in de zorg zelf. Schande dat het zo moet.
 • A.M. ijkelenstam

  2 maanden geleden
  Heel kundige artsen in oostenrijk. Goed in werk door kennis voeding complementaire geneeskunde en combi reguliere behandelingen. Niet bang voor samenwerking diverse disciplines. Kunnen ze in Nederland nog van leren.
 • Yvonne de Wilde

  2 maanden geleden
  Fantastisch!!!!! ♥️
 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?