Volledig scherm
PREMIUM
De eengezinswoningen die in de Bloemenbuurt in Doesburg worden gebouwd. © Woonservice IJsselland

'Zo'n huis is een stukje van je leven'

DOESBURG - In de Bloemenbuurt in de Doesburgse wijk Ooi wijken 95 huizen voor nieuwbouw. De bewoners kunnen kiezen: verhuizen naar elders of straks terug keren in de nieuwbouw. Bijna 60 procent van de huidige bewoners keert terug.  ,,We hebben het hier altijd erg fijn gehad’’, zegt bewoonster Elly Jansen. 

De dozen staan al in de woonkamer. ,,We zijn begonnen met pakken’’, zegt Elly Jansen (66). Zij en haar man Frans (67) moeten hun huis aan de Dahliastraat in Doesburg verlaten. Het huis waar ze al bijna 43 jaar wonen, wordt gesloopt. Net als 94 andere woningen in de Bloemenbuurt in de wijk Ooi. 

,,Het doet me wel wat’’, zegt Elly. ,,De kinderen zijn hier niet geboren, maar wel opgegroeid. Ik heb het altijd schoon gehouden, veel in gedaan. Zo'n huis is toch een stukje van je leven.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers