Volledig scherm
PREMIUM
De terminal aan de IJssel; Rotra verwacht in 2020 aanzienlijk meer containers te laden en lossen in Doesburg dan in 2019. © Jan Ruland van den Brink

Zorg over bouwplan Rotra: ‘Verdozing van open landschap’

DOESBURG - Logistiek bedrijf Rotra wil in Doesburg een metershoge, nieuwe hal bouwen. De Gestichten Doesburg vreest dat het open landschap en het stadsgezicht wordt aangetast en schrijft daarom een brandbrief aan het college van Doesburg.

Een doos van 22 meter hoog aan de IJssel, dat is waar de Gestichten Doesburg bang voor is. Ze verzoekt het college van Doesburg geen medewerking te verlenen aan de bestemmingsplanwijziging die hogere bebouwing toestaat op het industrieterrein aan de Verheullweg. Gestichten Doesburg krijgt steun van Stichting Fraterwaard, die ook vreest voor een ‘gigantische aantasting van het open landschap’, zegt voorzitter Harm-Jan Weevers weten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers