Volledig scherm
SP-leider Lilian Marijnissen. © ANP

Zwaar verlies SP in Doesburg

DOESBURG  - De SP is in Doesburg de grote verliezer geworden. De partij was bij de vorige provinciale verkiezingen de grootste, maar die plek werd overgenomen door Forum voor Democratie.

Die partij haalde 14,8 procent van de stemmen, en versloeg daarmee ruim de nummer twee: de VVD (12,2%). GroenLinks (10,2%) zag de aanhang verdubbelen, de SP ging van 17,3 naar 9,9%).

De Achterhoek is straks  overigens met waarschijnlijk zeven politici vertegenwoordigd in de Gelderse Staten. Er stonden er acht verkiesbaar, maar het verlies van de PVV zorgt er voor dat de kans groot is dat Johan Scheers uit Azewijn geen zetel zal bemachtigen.

Janet Duursma (GroenLinks), Jan Markink (VVD), Peter Drenth en Arjan Tolkamp (CDA), Peter de Vos en Maurits Gemmink (SP), Stan Hellegers (D66) zijn wel verkozen. Voor de Liemers komt Arthur Boone uit Westervoort op het pluche.

Bekijk hieronder hoe er in de rest van Nederland is gestemd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers