Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Foto Freddy Schinkel

12,7 miljoen voor Achterhoekers in energienood; inmiddels bijna tienduizend keer steun gevraagd

Duizenden Achterhoekers hebben afgelopen maanden aangeklopt bij hun gemeente voor de landelijke energietoeslag van 1300 euro. Inmiddels hebben acht gemeenten samen 12,7 miljoen euro uitgekeerd om mensen in energienood te ondersteunen.

1 reactie

 • Edward Kingma

  2 maanden geleden
  En zit je er letterlijk €2,81 boven de grens? Dan krijg je in de Gemeente Aalten helemaal niets! Ook geen maatwerk (percentage) zoals in Gemeente Oude IJsselstreek. Alsof die €2,81 ervoor zorgt dat alles makkelijk te betalen valt voor een weduwe van 77 met weinig tot niets in de beurs. Het blijkt wederom een starre, niet meedenkende gemeente. Als de heren en dames op het pluche maar weer tevreden zijn hè. Koppies op de foto hoe geweldig ze wel niet zijn. Weinig 'Achterhoeks' aan meer.
 1. Is Achterhoekse Forum-Kamerlid Gideon van Meijeren echt zo radicaal? ‘Hij lijkt wel geherprogammeerd’
  PREMIUM
  30

  Is Achterhoek­se Fo­rum-Kamerlid Gideon van Meijeren echt zo radicaal? ‘Hij lijkt wel geherpro­gam­meerd’

  Gideon van Meijeren is in korte tijd vanuit het niets uitgegroeid tot een van de gezichten van Forum voor Democratie. Met extreme uitspraken zorgt hij als Tweede Kamerlid telkens voor ophef. Van de bedachtzame en onopvallende Doetinchemmer die rechten studeerde in Nijmegen, lijkt weinig over. Hoe werd hij zo en gelooft hij zelf wel in zijn complottheorieën? Een profiel.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem