Volledig scherm
De politie doet onderzoek naar de steekpartij in Doetinchem. © Jan Ruland van den Brink

17-jarige jongen gewond na steekpartij in Amphionpark in Doetinchem, vier verdachten opgepakt

UpdateDOETINCHEM - Na een steekpartij in het Amphionpark nabij de Aldi-supermarkt in Doetinchem zijn dinsdagmiddag en -avond vier verdachten aangehouden. Bij de steekpartij is een 17-jarige jongen uit Doetinchem gewond geraakt. Er waren volgens de politie meerdere getuigen van het incident dat zou hebben plaatsgevonden bij de zandbult aan de zijde van de Nieuweweg.

Het Amphionpark is een deels geasfalteerd plein met zitplaatsen, dat bekend staat als een hangplek voor jong en oud. Ook wordt op deze plek door jongeren geskate, gevoetbald en op andere wijze gesport. Het park ligt op De Veentjes achter de plek waar tot 2010 de schouwburg stond, aan de rand van het centrum van Doetinchem. Volgens omwonenden is het de laatste tijd onrustiger op het plein door de aanwezigheid van een groep jongeren die elders in de stad wonen.

Hoofdverdachte

De eerste twee aanhoudingen vonden kort na de steekpartij plaats, rond vijf uur ‘s middags. Na op het spoor te zijn gezet door getuigen wist de politie twee verdachten aan te houden in de buurt van de nabijgelegen Hofstraat en Kennedylaan. Wat later op de avond zijn nog twee personen aangehouden en meegenomen door de politie. Dat gebeurde op de verder weg gelegen Kruisbergseweg en op de Leerinkstraat in Doetinchem. Alle vier zijn 17-jarige jongens.

In deze laatste straat zou volgens de politie de hoofdverdachte, die het slachtoffer zou hebben gestoken, zijn aangehouden. Over de aard van de verwondingen is nog geen duidelijkheid. Wel is bekend dat het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis is gebracht.

Voorlichting burgemeester en wethouder

Een kleine twee uur voor het incident waren onder meer burgemeester Mark Boumans en wethouder Ingrid Lambregts op De Veentjes. Ze lieten zich voorlichten door enkele buurtbewoners over de wijk, die vroeger veel overlast kende maar de laatste jaren een metamorfose ondergaat tot rustiger woonwijk. Het gezelschap heeft onder meer door de stadstuin gelopen, dat vlak bij het plein ligt. Op dat moment was het volledig rustig.

Het Amphionpark was na het incident tot in de avond afgesloten voor publiek omwille van het onderzoek. Er zijn meerdere getuigen verhoord. De politie sluit niet uit dat er gaandeweg het onderzoek nog meer aanhoudingen worden verricht.

De politie kan niet zeggen wat de aanleiding voor de steekpartij is. Ook is onduidelijk of de vier en het slachtoffer elkaar kenden. 

Volledig scherm
De politie heeft vandaag rond 16.50 uur melding gemaakt van een steekpartij in het Amphionpark nabij de Aldi-supermarkt in Doetinchem. © RonV Media
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek