Volledig scherm
De hulpdiensten zijn massaal aanwezig. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

20-jarige Hengeloër verdacht van veroorzaken aanrijding op A18

WEHL - Een 20-jarige inwoner van Hengelo (G) wordt door de politie verdacht van het veroorzaken van een ongeval op de A18 ter hoogte van Wehl, donderdagavond. In tegenstelling tot wat de politie eerder bekend maakte, is de man niet aangehouden maar alleen als verdachte gehoord.

Bij het ongeval vielen vier gewonden, waarvan er twee ter plaatse behandeld konden worden. Een 83-jarige man en een 81-jarige vrouw uit Doetinchem moesten naar het ziekenhuis.

Greppel
De aanrijding vond rond 22.15 uur plaats op de A18 ter hoogte van Wehl, op de rijbaan richting Doetinchem. Volgens de politie reed de auto die bestuurd werd door de 20-jarige Hengeloër, tegen een andere auto aan. In die auto zaten vier personen, waaronder het oudere echtpaar. Beide auto's raakten van de weg en belandden in een greppel in de berm. Waardoor de auto's op elkaar reden, kan de politie niet zeggen. Er wordt technisch onderzoek gedaan aan beide auto's.

Niet aangehouden
Over het feit dat de Hengeloër niet is aangehouden, zegt een politiewoordvoerder: „Het feit dat hij verdachte is, maakt niet dat hij automatisch moet worden aangehouden. Misschien ging hij vrijwillig mee naar het bureau voor verhoor. En ondanks het feit dat hij niet is aangehouden, kan hij later nog wel vervolgd worden."

Bij de plek van het ongeluk is ook een traumahelikopter geland. Deze was volgens de politie toevallig in de buurt en zonder slachtoffers weer vertrokken.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek