Volledig scherm
© Thinkstock

21 appartementen in 'verpauperd' pand Veemarkt Doetinchem

DOETINCHEM - Na jaren van leegstand wordt het kantoorgebouw (voorheen onderkomen van UWV en GAK) op de Veemarkt in Doetinchem gevuld met 21 appartementen. Het college van de gemeente Doetinchem werkt mee aan het plan van de Lenferink Groep uit Zwolle, die eigenaar is van het pand.

Het kantoorgebouw werd voor het laatst gebruikt in het vorige decennium.

Antikraak
Sindsdien hebben er wel antikraak-bewoners in gezeten. Deze wilden echter niet meer in het pand wonen, nadat er een aantal malen was ingebroken en onder meer alle leidingen uit het pand zijn gestolen. Het gebouw is nu helemaal dichtgetimmerd en er is cameratoezicht. De gemeente wil vooral meewerken aan het plan om zo de verpaupering op deze 'markante' plek tegen te gaan.

Appartementen
Aanvankelijk zouden er 24 appartementen gebouwd worden in het oude kantoorpand. Dat aantal is nu teruggebracht naar 21. Het gaat daarbij om kleinere en middelgrote appartementen, blijkt uit het b en w-stuk.

Parkeerplaatsen
De initiatiefnemer van het plan moet zorgen voor de aanleg van 30 parkeerplaatsen. Op het terrein van het gebouw zelf kunnen vijf parkeerplaatsen worden gerealiseerd. Daarnaast komen er 25 parkeerhavens op de voormalige skatebaan naast het gebouw en op het Veemarktterrein.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek