Volledig scherm
Het nepwapen dat de man bij zich had is in beslag genomen. © Politie

21-jarige aangehouden voor zwaaien met op kermis gewonnen nepwapen

DOETINCHEM - Een 21-jarige man uit Doetinchem is zondagmiddag in zijn woonplaats aangehouden omdat hij kort daarvoor met een nepwapen voor een bedreigende situatie had gezorgd. Volgens de politie zat de Doetinchemmer in een auto en liet hij het wapen aan een aantal passanten zien.

Die voelden zich dermate bedreigd dat ze direct de politie belden.

Militair
Dankzij het duidelijke signalement kon de 21-jarige vrij snel worden aangehouden. Het nepwapen bleek de man gewonnen te hebben op de kermis die momenteel in Doetinchem is. Het stuk speelgoed is in beslag genomen. Omdat de Doetinchemmer werkzaam is als militair wordt de zaak overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Nepwapens
De politie wordt steeds vaker geconfronteerd met mensen die in het bezit zijn van een nepwapen. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties omdat het speelgoed vaak niet van echt te onderscheiden is. De toename van het aantal nepwapen-incidenten heeft volgens politiewoordvoerders onder andere te maken met veranderde wetgeving. Daardoor zijn bepaalde balletjespistolen in Nederland niet langer verboden, maar worden ze net als in de rest van Europa als speelgoed gezien.

Open en bloot over straat lopen met een nepwapen is echter niet toegestaan. Alleen kinderen jonger van 14 jaar mogen met een goedgekeurd speelgoedwapen op straat spelen.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek