De Europaweg in Doetinchem richting de A18, met aan de rechterzijde van de weg het tankstation.
Volledig scherm
PREMIUM
De Europaweg in Doetinchem richting de A18, met aan de rechterzijde van de weg het tankstation. © Jan Ruland van den Brink

22.000 auto’s moeten vier maanden omrijden: Europaweg in Doetinchem wordt verdubbeld

DOETINCHEM - 22.000 bestuurders van motorvoertuigen moeten vier maanden lang dagelijks omrijden om de verdubbeling van de Europaweg in Doetinchem mogelijk te maken. Zij worden vanaf 15 maart omgeleid, als het werk aan één van Doetinchems belangrijkste ontsluitingswegen begint. 23 juli uiterlijk moet de grootste wegoperatie sinds jaren in de stad geklaard zijn.

8 reacties

 • Walther Liebrand

  2 maanden geleden
  Het geld zal al wel weer verdeeld zijn .Men zou eens wat vaker meningen van de burger aan moeten horen , zit toch vaak de juiste oplossing bij. Plaats als gemeente een vraag en de gemeente krijgt antwoord .
 • Martijn Pietersen

  2 maanden geleden
  Elke dag rij ik twee keer over die weg. Ik heb nog nooit problemen gezien in de buurt van het spoor... Die rotonde bij Peer zorgt dan weer wel voor vertraging. Goed dat juist die er uit gaat voor fietsers voor het verkeer; niet voor de buurt.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  Geen tunnel nou dat wordt dan de grootste blunder, dat dit jaar in Doetinchem gebeurt en wil zich de hoofdstad van de Achterhoek noemen. het is en blijft dus gewoon een normaal dorp met een heel slechte infrastructuur.
 • Dennis

  2 maanden geleden
  Ach iedereen werkt toch thuis dus het is een mooie periode om de weg aan te pakken.
 • Frerichs

  2 maanden geleden
  Omdat er overheidsgeld is van provincie en rijk wordt een weg aangepast. Of er behoefte/noodzaak is doet er dan niet toe. Puur verspilling. Een fietstunnel en spoortunnel was effectiever en efficiënter geweest.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Prins Philip bijgezet in koninklijke grafkelder
  Play

  Prins Philip bijgezet in koninklij­ke grafkelder

 2. Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit
  Play

  Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit

Achterhoek