Volledig scherm
© Stock.xchng

240 uur werkstraf voor aanrander (21) Doetinchem

DOETINCHEM - De 21-jarige Doetinchemmer die vorig jaar meerdere vrouwen aanrandde, is vandaag door de rechtbank veroordeeld tot de maximale werkstraf van 240 uur. Daarnaast kreeg hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden opgelegd.

De man was van juli tot en met november 2015 actief in Doetinchem. Hij kneep meerdere vrouwen in de borsten of billen als ze langs fietsten. Dit gebeurde vooral 's avonds en 's nachts. Ook bevredigde hij zichzelf in een park, terwijl hij een vrouw maar bleef aankijken. Zij was hier niet van gediend, zette de Doetinchemmer op de foto en ging naar de politie.

Lager dan verwacht
De straf valt iets lager uit dan dat het Openbaar Ministerie voor ogen had. Die wilde dat de man, naast de maximale werkstraf, een voorwaardelijke gevangenisstraf van tien maanden kreeg opgelegd.

Medewerking
De rechter heeft er rekening mee gehouden dat de Doetinchemmer verminderd toerekeningsvatbaar is. Ook is hij nooit eerder voor soortgelijke daden met de politie in aanraking gekomen en werkte hij volledig mee aan het opsporingsonderzoek. Daarnaast viel het de rechtbank op dat de Doetinchemmer meewerkte toen een van de slachtoffer hem vroeg zich om te draaien tijdens de zitting. Ze wilde dat hij zijn gezicht aan het publiek liet zien in het belang van haar verwerkingsproces.

Schadevergoeding
Naast de werkstraf en voorwaardelijke gevangenisstraf moet de Doetinchemmer 500 euro betalen aan de slachtoffers die om een schadevergoeding hadden gevraagd

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek