Volledig scherm
© Theo Kock

35-jarige man overleden bij flatbrand in Doetinchem

DOETINCHEM - Bij een brand in een flat aan de Eduard Schilderinkstraat is vannacht een 35-jarige man overleden. Volgens een oud-begeleider van de man was het slachtoffer doof en was hij blind aan één oog. Rond 03.00 uur werd de buurt wakker omdat de hond van de man begon te blaffen.

Een buurtbewoonster is vervolgens alle appartementen langs gegaan om op de ramen te kloppen. Toen de hulpdiensten arriveerden werden uit voorzorg alle bewoners van de omliggende woningen geëvacueerd. Zij zijn inmiddels weer terug. De brand is beperkt gebleven tot het appartement waar het slachtoffer is gevonden.

Hond
Ook de hond van de man is omgekomen. Het dier raakte zwaargewond en daarom heeft een dierenarts het beest laten inslapen.

Angstig
Volgens een woordvoerder van de brandweer wonen in de flat vooral ouderen. „Angstige momenten waren het”, aldus een bewoner van het flatgebouw . „Ik heb mijn buurvrouw uit bed moeten halen. We moesten op de parkeerplaats wachten en om 05.00 uur mochten we weer naar boven.” De bewoner heeft geen idee wat de oorzaak van de brand is. „Ik heb alleen rook uit het pand zien komen.”

Speurhonden
Hoe de brand kon ontstaan is niet duidelijk. De politie is momenteel bezig met een onderzoek in de buurt. Daarbij worden onder meer speurhonden ingezet. Waar de politie naar opzoek is, is niet duidelijk.

Onderzoek
De politie kan de personalia van de man niet bevestigen. „Het slachtoffer is nog niet geïdentificeerd", aldus een woordvoerder. „Daar wordt nog onderzoek naar gedaan, net als naar de oorzaak van de brand."

Volledig scherm
© Roland Heitink
  1. Stadse Fratsen: Radio
    Column

    Stadse Fratsen: Radio

    Ergens hoop ik dat ze het aan de bar van café Herfkens in Baak, het dorp waar ik opgroeide, wel eens over mij hebben. Dat ze bijvoorbeeld zeggen: 'Nooit gedacht dat dat bleue jongetje nog eens stukjes zou schrijven voor de krant.'' Dinsdag loop ik rond kwart voor vier in de middag café Herfkens binnen en constateer dat de kozijnen een likje verf kunnen gebruiken. Eerder die dag ben ik gebeld door iemand van Radio1 of ik in de uitzending wat wil vertellen over bevolkingskrimp in de Achterhoek. Dat zou dan wel ergens ter plekke moeten, maar waar? Baak, zei ik. Zo komt het dat ik even na vier uur midden in Baak, met op de achtergrond de kolossale kathedraal, live op de radio vertel over mijn dorp. Hier voetbalde ik, ging ik naar school en naar de kerk. Ik leg uit dat ik in een klas zat met 23 leerlingen. En dat veertig jaar later in 2011 maar vier kinderen in Baak zijn geboren: drie meisjes en één jongen. Reden voor de voetbalclub - de trots van het dorp - subiet te fuseren met Steenderen, in mijn tijd de aartsrivaal. In de gelagkamer leunt de radioploeg tegen het biljart. Aan de bar zitten vijf of zes gepensioneerde mannen, op gepaste afstand van elkaar. Eén ervan herken ik. Herman, een van de beste klaverjassers die ik ooit heb gekend en de voormalige aanvoerder van ons eerste. Hij voetbalde altijd met een bandage om zijn knie. Herman herkent mij. Ik schud hem de hand en loop dan naar de radioploeg. Uit wat de redacteur van het Hilversumse gezelschap zegt, begrijp ik dat ze al een kort onderhoud met Herman hebben gehad. Ik hoor dat ik daarbij even ter sprake ben gekomen. Een goede voetballer, had Herman gezegd.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek