Volledig scherm
Vannacht werden de eerste liggers geplaatst. © Edwin van de Graaf / Rijkswaterstaat Oost-Nederland

A18 dit weekeinde gedeeltelijk dicht door bouw ecobrug

DOETINCHEM/ VARSSEVELD - De A18 tussen Doetinchem-Oost en Varsseveld is dit weekend gedeeltelijk dicht. Dit komt doordat Rijkswaterstaat een nieuw ecoduct aanlegt. 

Dit weekend wordt gewerkt aan de liggers van het ecoduct ‘Koekendaal’. Afgelopen nacht werden ze al over de linkerrijbaan geplaatst en ditzelfde gebeurt aankomende nacht, alleen dan over de andere rijbaan.  

Deze liggers vormen het dek van het ecoduct. Na de afronding van de bouwwerkzaamheden wordt het ecoduct beplant met inheemse struiken en loofhout. De opening zal naar verwachting in december 2019 plaatsvinden. 

Omrijden

Rijkswaterstaat Oost-Nederland meldt dat het verkeer het hele weekend last heeft van de afsluiting. De A18 richting Arnhem is tussen Varsseveld en de aansluiting Doetinchem-Oost vandaag tot 23.30 uur afgesloten. 

Volledig scherm
Omleidingsroute A18 door aanleg ecoduct © Rijkswaterstaat Oost-Nederland

Daarna moet het verkeer richting Enschede omrijden. Dit geldt tot maandag 17 juni 05.00 uur. De omleidingsroutes staan op borden aangegeven. Het verkeer moet dus in beide richtingen rekening moet houden met extra reistijd. 

Ecoduct Koekendaal

Het ecoduct of wildviaduct verbindt de twee delen van het ruim veertig hectare grote natuurgebied Koekendaal.

Het is in feite een brede brug over de A18 waar planten en bomen op groeien. Daarover kunnen dieren van de natuurgebieden passeren. De snelweg is nu een belemmering voor dieren als reeën, dassen en kamsalamanders.

Volledig scherm
Liggers van het ecoduct © Edwin van de Graaf / Rijkswaterstaat Oost-Nederland
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek