Volledig scherm
De fans met het spandoek. © Dutch Ultras Hooligan/ screenshot

Aangifte De Graafschap om spandoekactie ADO-fans in De Vijverberg

UPDATEDOETINCHEM/ DEN HAAG - De Graafschap gaat aangifte doen van vernieling en huisvredebreuk nadat enkele fans van ADO Den Haag in de nacht van maandag op dinsdag een spandoek met een kwetsende tekst hebben opgehangen in De Vijverberg, het stadion van De Graafschap. Op het doek dat aan aan de tribunes werd gehangen staat de tekst ‘KK in je maag’, wat vertaald kan worden als ‘kanker in je maag’.

De Achterhoekse voetbalclub heeft dat besloten na overleg. Onduidelijk is nog steeds hoe de fans het stadion binnen zijn gekomen. De politie laat weten te wachten op een melding of aangifte voor er een onderzoek wordt gestart.

ADO Den Haag nam vanmiddag met kracht afstand van de actie van de fans. ,,Wij keuren dit af en nemen er afstand van, dit is niet wat ADO is en zeker niet waar wij als club voor staan’’, zegt een woordvoerder. Als het fans zijn met een seizoenkaart bij ADO Den Haag, zijn ze wat die club betreft nooit meer welkom in Den Haag. ,,Opsporing voor verstoring van de openbare orde is aan politie en justitie. Wij vinden ook dat dat moet gebeuren. En als wij er ooit achter komen dat deze figuren gelieerd zijn aan de club, schromen wij niet hoge straffen uit te delen’’, zegt de ADO-woordvoerder, doelend op een lang stadionverbod.

De doeken zijn ondertekend met ‘Gr. uit FCDH’ en bij (inmiddels verwijderde) Instagramberichten staat #FCDHontour. FCDH is de naam van de supportersgroep die wordt gerekend tot de harde kern van ADO Den Haag. De Graafschap heeft het doek verwijderd.

De Graafschap en ADO Den Haag spelen vrijdagavond tegen elkaar, de aftrap is om 20.00 uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Massale vechtpartij in centrum Doetinchem: politiehond grijpt verdachte, agente gewond en vier arrestaties
    UPDATE en VIDEO

    Massale vechtpar­tij in centrum Doetinchem: politie­hond grijpt verdachte, agente gewond en vier arresta­ties

    DOETINCHEM - Een massale vechtpartij in het centrum van Doetinchem heeft afgelopen nacht tussen 3.00 en 4.00 uur voor veel tumult gezorgd. De politie rukte uit met meer dan twintig wagens en zo’n 50 agenten om de knokpartij te beteugelen. Ook twee politiehonden werden ingezet. Een agente raakte lichtgewond doordat op haar werd ingetrapt. Vier mannen zijn opgepakt.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek