Keeper Raymond Jansen verlaat in mei van dit jaar als een van de laatsten het hoofdveld van SVDW’75. De twee velden zijn deel van een gebied van 30 hectare dat bij natuurgebied De Zumpe komt. De aanleg is stilgelegd vanwege het stikstofbesluit. Archieffoto: Theo Kock
Volledig scherm
Keeper Raymond Jansen verlaat in mei van dit jaar als een van de laatsten het hoofdveld van SVDW’75. De twee velden zijn deel van een gebied van 30 hectare dat bij natuurgebied De Zumpe komt. De aanleg is stilgelegd vanwege het stikstofbesluit. Archieffoto: Theo Kock © theo kock

Aanleg Doetinchems natuurgebied stilgelegd vanwege stikstof

DOETINCHEM - De aanleg van een deel van natuurgebied De Zumpe aan de oostzijde van Doetinchem is stilgelegd vanwege het stikstofbesluit van de Raad van State. De reden voor het uitstel is dat de aanleg van de natuur gebeurt met machines. Daarbij komt stikstof vrij. 

Het besluit van de Raad van State, gedaan op 29 mei, is er juist voor bedoeld om natuurgebieden te beschermen.

,,Bij elk project wordt gekeken of er stikstof vrij komt bij de realisatie en of bij het gebruik ervan naderhand”, zegt Ellen Prummel, woordvoerder van de gemeente Doetinchem. ,,In dit geval kan het zijn dat er te veel stikstof vrij komt bij het inrichten tot natuurgebied. Maar het kan ook zijn dat het natuurgebied daarna voor genoeg compensatie zorgt. Dat brengen we in kaart, vandaar het uitstel.”

Voetbalvelden SVDW’75

De werkzaamheden aan dit deel van de Zumpe zouden dit najaar gebeuren. Het gaat daarbij totaal om 30 hectare. Daaronder twee  voetbalvelden aan de rand van het natuurgebied, die sinds afgelopen zomer niet meer worden gebruikt omdat de voetbalclub (SVDW’75) is opgeheven. De twee velden worden teruggeven aan de natuur.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek