Volledig scherm
Rechtbank Zutphen. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Acht jaar cel voor Doetinchemmer die longen vrouw doorboorde met mes

DOETINCHEM/ ZUTPHEN - Een 36-jarige man uit Doetinchem heeft acht jaar cel opgelegd gekregen door de rechter in Zutphen. De man stak 30 juli 2017 in 's-Heerenberg tijdens een ruzie een toen 25-jarige vrouw meerdere keren met een mes. 

Daarbij werden beide longen van de vrouw doorboord. De politie trof de vrouw aan terwijl ze zwaargewond op straat lag, voor de deur van de buren. De vrouw - die totaal zeven messteken opliep, ook in de buik en rug - is met spoed naar het ziekenhuis gebracht en geopereerd. Volgens de man viel de vrouw hem met een mes aan en verdedigde hij zichzelf.

De officier van justitie eiste zeven jaar celstraf tijdens de zitting twee weken geleden. De rechter maakte er acht jaar van omdat de man geen verantwoordelijkheid nam voor zijn daad en het slachtoffer voor dood heeft achtergelaten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek