De Betuweroute. Van deze lijn zou volgens sommigen een noordelijke aftakking moeten worden gemaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
De Betuweroute. Van deze lijn zou volgens sommigen een noordelijke aftakking moeten worden gemaakt. © Mariska Hofman

Achterhoek Board aan nieuwe minister: Noordtak zou streep zijn door een van de gelukkigste regio’s van Nederland

DOETINCHEM - Wordt de Noordtak van de Betuwelijn aangelegd door de Achterhoek, dan zet het kabinet letterlijk en figuurlijk een streep door ‘één van de groenste en gelukkigste regio’s van Nederland’. Dat schrijft de Achterhoek Board in een brief aan de nieuwe minister Mark Harbers en staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat.

29 reacties

 • Robin Mulder

  4 maanden geleden
  Waarom kan deze vrachttak niet direkt via Duitsland?De goederen zijn toch ook voor Duitsland!Dus aftakken bij Zevenaar Emmerik en dan richting Bocholt Ahaus Osnabruck over duits gebied!Iedereen blij!
 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  De Noordtak hoeft zeker niet te worden aangelegt Nu er in Duitsland het spoortraject Aken/Ruhrgebied wordt aangepast ivm goederen vervoer vanf Antwerpen/Ruhrgebied. dat betekend, dat containerschepen mooi via Antwerpen kunnen varen om daar hun goederen te lossen hier kan het op de trein worden gezet naar Duitsland.
 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  @Els Weber-van Dreuten Deze reactie zullen de havenbaronnen niet leuk vinden! jouw plan is prima, maar die lieden zien toch liever dat de goederen via Rotterdam worden verladen dat is namelijk hun verdienmodel.
 • Jan Brouwer

  4 maanden geleden
  Velen schrijven onzin over de Betuwelijn. Laat dat lijntje toch met rust.
 • Els Weber-van Dreuten

  4 maanden geleden
  Als de spullen toch naar Duitsland of Polen moet waarom varen ze daar dan niet naar toe, op zee is plek zat? Scheelt Nederland een hoop geld en overlast voor omwonenden van een spoorlijn.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek