De Achterhoekse vlag, ergens bij Wehl.
Volledig scherm
PREMIUM
De Achterhoekse vlag, ergens bij Wehl. © Jan Ruland van den Brink

Achterhoek een van de regio’s die meest in trek is bij Randstedelingen

DOETINCHEM/WINTERSWIJK - De Achterhoek hoort tot de top 5 van regio's die het meest in trek zijn bij Randstedelingen. Het gebied profiteert ervan dat mensen op zoek zijn naar ruimte, sinds corona, zo is op te maken uit de bevindingen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

3 reacties

 • A. Bulten

  2 maanden geleden
  Tijden herhalen zich. In de 2e WO wisten de westerlingen de Achterhoek ook te vinden, de mensen daar waren in nood. De trein Arnhem-Winterswijk werd de Roggebrood Express genoemd. Onze voorouders hebben geholpen. En nu is het westen weer in nood en weer weten zij ons te vinden na meer dan 70 jaar negeren en kleineren. Maar dit is een andere nood en die hoeven wij niet te stillen. Ga maar naar Den Haag.
 • Bryan de Goede de Goede

  2 maanden geleden
  ''Om de krimp voorgoed buiten de deur te houden zou de regio het meest gebaat zijn bij de komst van jonge gezinnen mét kinderen.'' Wordt het dan niet eens hoog tijd dat er EINDELIJK eens serieus gewerkt wordt aan het schreeuwende woningtekort voor starters? Lijkt me een stuk belangrijker dan het inzetten op aantrekken van (bijna) gepensioneerde westerlingen...
 • joyce

  2 maanden geleden
  Wij komen hier al woningen te kort, de autobaan staat elke dag al vast. Dus nog meer randstedelingen die hier komen wonen maar wel daar blijven werken, lijkt mij niet gewenst. Of de autobaan moet zo spoedig mogelijk aangepast gaan worden .
 1. ‘Karakterzege’ op Go Ahead zorgt voor mentale boost bij De Graafschap: ‘Met beide benen op de grond blijven staan’
  PREMIUM
  3

  ‘Karakter­ze­ge’ op Go Ahead zorgt voor mentale boost bij De Graafschap: ‘Met beide benen op de grond blijven staan’

  DOETINCHEM - De Graafschap is weer een stap dichter bij promotie naar de eredivisie. Met de 1-0 zege in de matige, maar boeiende kraker tegen Go Ahead Eagles heeft de Doetinchemse club de eerste van drie concurrenten in de strijd om plek twee afgeschud. De overwinning op de rivaal uit Deventer, binnengesleept op wilskracht en karakter, zorgt voor een mentale boost op weg naar de ontknoping van het seizoen.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Enorme brand in hallen aardappelboer
  Play

  Enorme brand in hallen aardappel­boer

 2. Ravage op A1 nadat vrachtwagen trap en pallets verliest
  Play

  Ravage op A1 nadat vrachtwa­gen trap en pallets verliest

Achterhoek