Marcel Kuster, foto Raphael Drent
Volledig scherm
PREMIUM
© Marcel Kuster, foto Raphael Drent

Achterhoek energieneutraal? Een hell of a job

DOETINCHEM - Wie vanaf 2030 ergens in de Achterhoek een stekker in een stopcontact steekt, krijgt daar pure, groene, Achterhoekse stroom uit. Althans, dat is de bedoeling. Want de acht Achterhoekse gemeenten hebben afgesproken dan energieneutraal te zijn. De grote vraag is: gaat dat lukken?

19 reacties

 • adb48

  6 maanden geleden
   De politiek heeft een eigen doelstelling geplaatst : energie neutraal. Met de huidige regels en de toekomstige saldering voor de burgers zal het niet lukken. De subsidie op zonnepanelen niet voor burgerdaken en dadelijk de verplichte slimme meter maken de stap naar zonnepanelen alleen maar minder interessant. Het omslagpunt heeft een langere tijd nodig.Vreemd is dat de burger wel moet betalen voor de transitiekosten van opgewekte stroom door windmolens en solarvelden terwijl dat gewoon energie fabrieken zijn die deze kosten zelf moeten betalen.
 • Joop

  6 maanden geleden
  In ABN zult u wel Johan uit Braamt heten. Johann utBroamt klinkt Amerikaans.
 • Kennis

  6 maanden geleden
  Ik word misselijk van woorden als verduurzamen en energieneutraal. Vraag 100 politici wat deze woorden betekenen en je krijgt 100 verschillende antwoorden. Bovendien zijn de grootverbruikers van energie de bedrijven en de randstad. Los het daar lekker op en plaats die subsidieturbines niet hier en laat de natuur groen zijn in plaats van spiegelende glasplaten. Stop dus met deze onzin.
 • Berend

  6 maanden geleden
  Stop met die onzin
 • GeenWindmolensHierNl

  6 maanden geleden
  Politiek word wakker! Als ik de reacties hieronder analyseer, net als de duimpjes hoog en laag, dan moet ik concluderen dat circa 80 procent van de bevolking tegen windturbines in buitengebieden is. Dat komt ook weer overeen met de uitkomst van ons draagvlakonderzoek dat op onze site te lezen is. Politiek: stel jullie ambities bij en luister naar hen die mogelijk hebben gemaakt dat je nu op je stoel zit.....

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Supporters onthalen teleurgestelde spelers De Graafschap
  Play

  Supporters onthalen teleurge­stel­de spelers De Graafschap

 2. Spektakel vanuit de trekker: Superboeren uitgezwaaid op A18
  Play

  Spektakel vanuit de trekker: Superboe­ren uitge­zwaaid op A18

Achterhoek