De Achterhoek wil weer gaan bouwen, naar behoefte.
Volledig scherm
De Achterhoek wil weer gaan bouwen, naar behoefte. © ANP

Achterhoek gaat weer meer bouwen, maar dan naar behoefte

DOETINCHEM - De Achterhoek legt zichzelf niet langer beperkingen op in het aantal te bouwen woningen. Er wordt per dorpskern gekozen voor het realiseren van woningen naar behoefte. Daarmee wordt de krimpgedachte voorlopig losgelaten. 

7 reacties

 • Harm

  3 jaar geleden
  Er moet meer gebouwd worden met name voor senioren en ouderen. Jongere mensen kopen dan de weer de beschikbare woningen van de ouderen en zo kunnen alle doelgroepen doorstromen. Zo krijg je weer een treintje op gang. De woningen van de ouderen moeten dan voldoen aan de hedendaagse eisen en met alle comfort een soort levensloop bestendige woningen waar ouderen ook echt oud kunnen worden. Zodat zij geen zorgen meer hebben hebben met de vraag waar komen we terecht. Goed tegen de krimp goed voor de leefbaarheid goed voor de bouw de detailhandel en de woning inrichters. Regeren is voor uitzien.
 • Harm

  3 jaar geleden
  klopt helemaal
 • Jan vdb

  3 jaar geleden
  betaalbare huurwoning ?                                                                        daar zeg je zoiets
 • Voortwis

  3 jaar geleden
  Dat er werkgelegenheid komt als de mensen maar hier kunnen blijven wonen is verkeerd om gedacht! Werk van niveau is er, houden zo. Uitbreiding daarvan is belangrijk! Daarvoor zijn goede verbindingen nodig, naar west zowel als naar oost. De verhouding grijs-groen blijft voorlopig nog behoorlijk grijs dus nog steeds krimp ondanks economische groei. Wen er maar vast aan!
 • Dwars

  3 jaar geleden
  Gemeenten hebben geen Achterhoek Board of Achterhoek raad nodig, zij kunnen zelf wel bepalen wat nodig is.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek