Een begraafplaats in Winterswijk. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een begraafplaats in Winterswijk. Foto ter illustratie. © theo kock

Achterhoek kan krimpscenario uit kast halen door babyboomers: ‘Aantal mensen dat overlijdt neemt toe’

DOETINCHEM - De Achterhoek groeit al twee jaar gestaag door de trek uit het westen. Niemand heeft het nog over krimp, maar dát is onterecht. Het CBS voorspelt dat de regio in 2035 circa 9000 inwoners minder telt dan 1 januari 2022. Oorzaak: de babyboomers gaan ons ontvallen. 

20 reacties

 • Marijke Wissink

  2 maanden geleden
  Marijke Wissink Nieuw-Wehl Voor ons land is het een zegen als de krimp nog even doorzet. Goed voor mens, dier, natuur, milieu.Méér met minder, dan kunnen we de klimaatdoelen halen. Geen huizen, bedrijven, asfalt, enz. in plaats van boeren. Juist die laatsten zorgen samen met al het groen de bossen, enz. dat de temperatuur niet nóg meer stijgt. Met dit aantal inwoners houden we Nederland prima leefbaar, óók economisch. Steeds meer is alleen voor buitenlandse investeerders, aandeelhouders.
 • Kees de Jong

  2 maanden geleden
  Zelden zoveel incompetentie gezien bij lokale bestuurders. Krimp ?? Ga eens een onderzoek houden onder jongeren of zij wel in de Achterhoek kunnen wonen dus niet willen maar kunnen. Er zijn sinds de 2e WW te weinig huizen gebouwd en daar gaan we nu over janken ?? Weer beginnen over een probleem wat al meer dan 75 jaar speelt …mooie politieke propaganda en weer afleiding van de werkelijke problemen …
 • Paul Jansen

  3 maanden geleden
  Op de iets langere duur zal de emigratie vanuit het westen naar het oosten van Nederland toenemen. Stijgende zeespiegel, toenemende vervuiling zullen de leefomgeving in West Nederland sterk verslechteren en dat zal een stroom op gang brengen naar de randprovincies van Nederland. Dus gewoon bouwen wat je kunt. Niet op je handen gaan zitten met krimp verhalen. Die zijn in het recente verleden ook al onwaar gebleken. Alles is voorspelbaar, behalve de toekomst.
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  @ Jaap de Boer, waar moeten mensen vandaan komen om de krimp op te vangen? Extra asielzoekers een goed idee?
 • Anneke De Boer

  3 maanden geleden
  Ach, ach, ach weer een hoop geklaag, wijzende vingertjes naar anderen die het moeten oplossen en zelf tevreden met de armen over elkaar achteroverhangen toekijken wat er gebeurd en het daar ongetwijfeld weer niet mee eens zijn. Er zijn ook tal van dingen die de inwoners van de Achterhoek zelf kunnen ondernemen, maar goed. Daar zit natuurlijk weer niemand op te wachten.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem