Een psycholance. Noot: dit is niet per definitie de ambulance die in de Achterhoek gaat rijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een psycholance. Noot: dit is niet per definitie de ambulance die in de Achterhoek gaat rijden. © Rink Hof

Achterhoek krijgt ambulances voor verwarde mensen

DOETINCHEM - In de acht Achterhoekse gemeenten rijden vanaf 1 december als proef speciale ambulances die verwarde mensen naar de crisisopvang brengen. De ambulances worden bemand met medewerkers die om kunnen gaan met verwarde mensen. Nu wordt de politie vaak ingeschakeld. De politie zelf heeft meerdere malen laten weten dit niet haar taak te vinden. 

7 reacties

 • Heino

  3 jaar geleden
  Dat Geld van de voorkant is der niet meer (Lezeres) Dat is opgedeeld onder de zorgverzekeraars,Aan de achterzijde word nog volop verdiend eraan en dat moet de psychiatrie staande houden, #Unive ,dat gaat om Groenlinks in die opzet,maar ook die is overgedragen #Vraag Lilian marijnissen maar
 • Astrid

  3 jaar geleden
  Ah, da's goed nieuws want als gevolg van de nieuwe plannen van ons kabinet gaan er nog heel veel mensen bijkomen die dusdanig met hun rug tegen de muur komen te staan dat ze 'verward' gaan raken, oftewel in crisis geraken. Er zijn een hoop sectoren waarin het al amper slechter kon en toch krijgt onze regering het nog voor elkaar. Dus bestel alvast nog maar wat van die ambulances. 
 • TofF

  3 jaar geleden
  Waarom doetinchem? in den haag / binnenhof werken veel meer verwarde personen!!
 • Joris

  3 jaar geleden
  Welzeker zijn er heel veel meer mensen met problemen die verward zijn of kunnen raken, dan men denkt... Een grotere groep dan men wil erkennen is door de crisis in de problemen gekomen, vele proberen zich staande te houden, er is veel meer ellende achter de voordeuren dan men denkt !
 • Keizer

  3 jaar geleden
  Ook in de politiek lijken steedd meer verwarde mensen voor te komen Vaste standplaats van deze ambulance bij het gemeentehuis in Doetinchem?

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek