Volledig scherm
ANP

Achterhoek krijgt één loket voor werkgevers en werknemers

DOETINCHEM - De Achterhoek krijgt één loket voor werkgevers en werknemers. „De beste mannen en vrouwen op de beste plaatsen aan het werk krijgen.” Zo verwoordt UWV-manager Thea Brinkhuis de doelstelling van het nieuwe werkgeversservicepunt in de Achterhoek.

Er komen twee centrale punten: een in Doetinchem op het Werkplein en een in Winterswijk op het Loopbaanplein. Er wordt gewerkt met één telefoonnummer.

Voordeel
Voor het servicepunt hebben de gemeenten, UWV en het bedrijfsleven de handen ineen geslagen. „Voordeel is dat we straks alle werkzoekenden in beeld hebben. Hun kwaliteiten en hun aandachtspunten. Daarnaast hebben we goed in beeld wat het bedrijfsleven zoekt. Dat zorgt voor een unieke samenwerking met alleen maar voordelen”, aldus Brinkhuis.

Instrumenten
Bij het servicepunt werken straks 25 medewerkers en krijgt verschillende instrumenten om werkzoekenden te helpen bij het vinden van een geschikte baan.

Gedacht wordt aan onder andere proefplaatsingen, werkervaringsplaatsen, bijscholing, mobiliteitsbonussen voor oudere werknemers en premiekortingen voor jongere werknemers.

Lees meer over het loket in de papieren krant, regio Achterhoek van 6/06/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek