Volledig scherm
De Twentse Eindejaarsconference vorig jaar met Nathalie Baartman, André Manuel, Bert Eeftink (Helligen Hendrik), Thijs Kemperink en Jan Riesewijk. Die laatste ontbreekt dit jaar. © Emiel Muijderman

Achterhoek krijgt première van Twentse eindejaarsshow 2019

DOETINCHEM - Theaterliefhebbers wrijven zich misschien even in de ogen, maar het is echt waar. Schouwburg Amphion in Doetinchem heeft dit jaar de primeur van de Twentse Eindejaarsconference.

Dinsdag 17 december om 20.30 uur staan de cabaretiers André Manuel, Thijs Kemperink, Nathalie Baartman en Bert Eeftink (alias Helligen Hendrik) op het podium in De Gelderlanderzaal van Amphion.

De Twentse Eindejaarsconference is in Enschede en omgeving een begrip. Vrijwel alle shows waren voorgaande jaren uitverkocht. Het Wilminktheater heeft dit jaar tussen kerst en oudejaarsdag liefst zeven middag- en avondshows geprogrammeerd. Samen goed voor bijna zevenduizend bezoekers.

Leesvoorstelling

Voor het eerst gaan de Twentse grappenmakers – met het script in de handen – buiten de eigen regio een exclusieve ‘leesvoorstelling’ geven. Het is een try-out zonder decor en rekwisieten. Het publiek in Doetinchem is de eerste getuige van de liedjes en grappen, waarmee de Tukkers het nieuws van afgelopen jaar op de hakken nemen.

,,Amphion is voor ons allemaal een vertrouwde plek”,  zegt André Manuel. ,,De Achterhoek en Twente doen qua interesse en humor niet voor elkaar onder”, meent Thijs Kemperink. De try-out in Doetinchem is niet bedoeld als ‘vijandige aanval’ op de Achterhoekse Oudejaarsconference die Frans Miggelbrink van 27 tot en met 30 december in hetzelfde theater verzorgt.

De voorstelling duurt ongeveer 75 minuten en kent geen pauze. De regie is in handen van Laurens ten Den. Maarten de Groot verzorgt de muzikale begeleiding.

Twentse Eindejaarsconference, dinsdag 17 december, 20.30 uur. Tickets à 17,50 euro op Amphion.nl.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek