In Ter Apel moeten mensen buiten bivakkeren, omdat het aanmeldcentrum zelf vol zit.
Volledig scherm
PREMIUM
In Ter Apel moeten mensen buiten bivakkeren, omdat het aanmeldcentrum zelf vol zit. © Andre Weima

Achterhoek ligt voor op schema met huisvesten van statushouders

DOETINCHEM - De Achterhoek ligt voor op schema met het huisvesten van statushouders. 449 vluchtelingen met een verblijfsvergunning hebben over 2022 recht op een woning in de acht gemeenten. Daarvan moeten er halverwege het jaar nog 178 worden ondergebracht. De andere 271 hebben al een huis.

11 reacties

 • Ankie Bronckhorst

  2 maanden geleden
  Hopeloos...Overigens doet Berkelland het het best. Ze denken waarschijnlijk beter na.
 • Maria Budel

  2 maanden geleden
  Volgens mij komen de meeste cda en vvd stemmers uit de Achterhoek..of zou ik dat mis hebben ?
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  J.M. Borst, VVD en CDA hebben nooit een meerderheid gehad. Altijd waren daar andere partijen voor nodig die het door jou gehate beleid ondersteunden. Maar die partijen noem je niet. De laatste 12 jaar 900.000 mensen erbij door immigratie. Zou daar ook een deel van het probleem liggen. Als CDA en VVD daar wat aan willen doen houden jouw lievelings partijen dat tegen.
 • Marjan hutten

  2 maanden geleden
  Wij als nederlanders gaan straks meer betalen voor de zorg, want ook deze gatsen moeten betaald worden. @Pieter het kabinet is het spoor bijster ze weten het zelf ook niet meer wat te doen, elke dag bussen vol komen er bij, en nemen onze woningen in, onse eigen kids moeten of op straat of naar een camping, kabinet met oogkleppen op.
 • netty meelen

  2 maanden geleden
  Dat is geen prestatie maar een wanprestatie , om ook de Achterhoek onbeperkt vol te laten lopen. Weigeren was heel wat flinker geweest! Ooit gevraagd wat de bevolking wil? Trouwens loopt men ook vóór met huisvesten van eigen bewoners? Dit gaat helemaal fout.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem