Volledig scherm
PREMIUM
Rust, ruimte en natuur, dat waarderen de Achterhoekers aan hun streek. Op de foto Haarlo. © Emiel Muijderman

Achterhoek onderzocht: gemoedelijk, maar slecht bereikbaar

WINTERSWIJK/EIBERGEN - Inwoners van de Achterhoek waarderen in hun streek de rust, de ruimte, de natuur en de gemoedelijkheid. Negatief vinden ze het slechte openbaar vervoer, de bereikbaarheid, de vergrijzing, het gebrek aan werkgelegenheid en winkels. Dat zijn de uitkomsten van het eerste  onderzoek onder de deelnemers aan het digitale inwonerspanel Achterhoek Spreekt.

4.347 Achterhoekers deden mee aan het eerste onderzoek via Achterhoek Spreekt. De centrale vraag luidde: Wat vindt u belangrijk voor de Achterhoek? Het panel telt 4512 leden, dat zijn inwoners van de zeven Achterhoekse gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk.

De mening van de deelnemers wordt door onder meer de gemeentebestuurders meegenomen in het gesprek dat met de rijksoverheid wordt gevoerd over de zogenoemde Regio Deal. Daarin komt 20 miljoen euro beschikbaar als de Achterhoekse gemeenten eenzelfde bedrag beschikbaar stellen. Met dat geld kan bijvoorbeeld de leegstand van winkels, kantoren en boerderijen worden aangepakt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek