De intergemeentelijke verhuiscijfers in kaart gebracht van 2018 tot 1 oktober 2020.
Volledig scherm
PREMIUM
De intergemeentelijke verhuiscijfers in kaart gebracht van 2018 tot 1 oktober 2020. © Marcel Kuster, foto ANP

Achterhoek rekent zich te rijk met groeicijfers buurgemeenten; veel nieuwkomers naar Zutphen of Lochem

DOETINCHEM / WINTERSWIJK - Ja, er is een trek van mensen vanuit het westen om in de Achterhoek te gaan wonen en de krimp lijkt ook hier voorbij. Sterker, tweeduizend nieuwkomers per jaar wordt verwacht. Maar eerst even dit: wat is de Achterhoek? 

7 reacties

 • Jemoeder

  6 maanden geleden
  Welkom.
 • Kennis

  7 maanden geleden
  Zolang de trein verbindingen super slecht zijn blijft het in winterswijk lekker rustig..... zo heeft elk nadeel een voordeel
 • Kees79

  7 maanden geleden
  Het heeft ook een keerzijde, meer mensen deze kant op, is minder beschikbare woningen en dus hogere huizenprijzen. Er zou flink gebouwd moeten worden om de prijzen niet te veel te laten stijgen.
 • Achterhoeker

  7 maanden geleden
  Feit is dat Den Haag de Achterhoek niet wil laten floreren, aangezien velen het westen dan links zullen laten liggen. Zeker met de thuiswerk norm wordt regio Winterswijk en omgeving erg interessant. Mooi wonen, veel voorzieningen en betaalbaar. Ook de eerste HBO opleidingen komen eraan, dus genoeg redenen voor jongeren om zich hier te vestigen, danwel blijven.
 • Peter

  7 maanden geleden
  Hiddinga vat het zeker goed samen; je zult uiteindelijk ook wel moeten nieuwbouwen om uberhaupt groei mogelijk te kunnen maken. Dat er de afgelopen jaren nog enige groei is geweest in alle Achterhoekse gemeentes is al wonderlijk gezien de minimale hoeveelheid nieuwbouw. Als er nu per gemeente eens honderd woningen oid worden gebouwd, zul je zien dat de rek er nog lang niet uit is.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek