Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Achterhoek ruim vertegenwoordigd in nieuwe Staten

DOETINCHEM/ WINTERSWIJK - De Achterhoek is na de provinciale verkiezingen zeer waarschijnlijk ruim vertegenwoordigd in de Gelderse Staten. Acht Achterhoekers staan op een verkiesbare plaats, van wie er drie lijsttrekker zijn van grote partijen.

Dat zijn Janet Duursma van GroenLinks, Maurits Gemmink van de SP en VVD’er Jan Markink. Het drietal voert de acht Achterhoekers aan die op verkiesbare plaatsen staan. Met acht bijna zekere statenleden doet de regio het heel aardig. De zeven Achterhoekse gemeenten plus de voormalige gemeente Bergh tellen samen zo’n 282.000 inwoners. Dat is ongeveer 13,6 procent van het aantal inwoners van Gelderland. Als de acht inderdaad worden gekozen, is 14,5 procent van de staten afkomstig uit onze regio.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioensfeest te vieren, met of zonder wedstrijdkaartje

    Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioens­feest te vieren, met of zonder wedstrijd­kaartje

    Doetinchem moet zich op gaan maken voor een Amsterdamse invasie, als het aan de F-Side ligt, de harde kern van Ajax-supporters. Zij willen daar hun eventuele kampioenschap vieren, ook al hebben ze geen kaartje voor de wedstrijd. Ze vinden dat ze te weinig kaarten krijgen voor de uitwedstrijd tegen De Graafschap en zijn boos dat de wedstrijd is verplaatst. Drie jaar geleden kwamen Ajax-supporters ook hun kampioenschap ‘vieren’, dat ging toen helemaal mis.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek