Informateur Tjeenk Willink (PvdA).
Volledig scherm
PREMIUM
Informateur Tjeenk Willink (PvdA). © ANP

Achterhoek werpt zich op als proefregio en nodigt nieuw kabinet uit: ‘Wij fietsen verschillen hier onder tafel’

DOETINCHEM - Als er een nieuw kabinet is, moet het maar eens langskomen in de Achterhoek. ‘Leer van de Achterhoek voor een radicale omslag in de Nederlandse bestuurscultuur', roepen de zogenoemde Achterhoek Ambassadeurs op in een brief aan informateur Tjeenk Willink.

7 reacties

 • Francis de Vries

  1 jaar geleden
  Iedereen hier zegt Bazel bazel bazel Wat een vage bedoening
 • Johann Janssen

  1 jaar geleden
  kapsones zijn wij hier in de Achterhoek niet gewend dit strookt de Achterhoeker niet
 • Johann Janssen

  1 jaar geleden
  wat een kapsones. wat dat betreft heeft die samenwerking alleen voor hun eigenbelang gewerkt. aan een goede infra ontbreekt het nog steeds en als er iets gebeurt dan gebeurt dit maar half. neem de spoorbaan Arnhem/W'wijk. een goede autoverbinding A15/A1 is er ook na jaren niet. wel worden wij opgescheept met horizon/landvervuiling van nutteloze apparaten die totaal onrendabel worden nu Google geen datacentra's gaat bouwen in dit land ondanks een mega korting waarmee het VVD wilde lokken.
 • Fred Dierdorp

  1 jaar geleden
  Ook alleen maar een populistische oproep. Ze doen hier allemaal heel interessant, maar er komt maar bar weinig van uit. Lijkt wel op den Haag. Een soort van schone schijn.
 • Katie Willems

  1 jaar geleden
  "Samen worden er ook besluiten genomen." Dat impliceert dat besluiten nemen een bijzaak is. Er wordt vooral veel vergaderd en daar gaat tonnen in zitten zonder dat er iets positiefs uit voortkomt. De samenwerking met bijvoorbeeld de ziekenhuizen heeft ook weinig vruchten afgeworpen, maar wel erg veel geld gekost. Samenwerking is niet per definitie een succes en de Achterhoek is geen goed voorbeeld, laat dat duidelijk zijn. Ik ben het eens met wat Jaap en Jan schrijven.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek